Thursday, October 6, 2011

Bundaberg

Lubasin eile endale, et teen tana postituse. Vahepeal aga juhtus nii palju, et peaaegu oleks jaanud tanagi kirjutamata. Nagu on naha, ei tule mul tana ka tapitahed valja. Hommikul, kui panin arvuti toole, avastasin oma suureks ehmatuseks, et ekraan on omadega taiesti labi. Kuna meid on toas kuus ja asjade paigutamisega riiulitele on olnud raskusi (ruumi vahesuse tottu), panin oma arvuti eile ohtul viimase asjana koti korvale porandale. Hommikuks aga, ilmselt, oli keegi sellele peale astunud. Ja nii lihtne ongi tehnikaga. Nyyd olen kolmesaja dollari vorra vaesem ning valusa kogemuse vorra rikkam. Niisiis tuli leida probleemile lahendus ning sellega oleme sisuliselt terve paeva tegelenudki. Arvuti andsin ara ning uus ekraan tellitakse Sydneyist. Asja juures on aga veel yks konks, nimelt lahkume homme Brisbanest. Ent kohti kus selliste muredega, nagu minu pisikesel tana oli, tegeldakse, ei pruugi olla enam nii lihtne teisest linnast leida. Yhesonaga tegin veel teisegi emotsionaalselt raske otsuse ja jatsin arvuti siia. Koht ja teenidajad olid usaldusvaarsed, seega ma olen enam kui kindel, et saan arvuti tagasi. Aga ikkagi - jatta see voorasse linna vooral maal - mul toesti on tunne nagu oleksin lapse ara andnud. Ja nyyd jaab yle ainult usaldada.

Aga natuke muud juttu ka. Tooga oleme nyyd nii kaugel, et pakkumisi oleme saanud rohkemgi kui oleme joudnud reageerida, mis on iseenesest tore :) Cv-de jagamine, naost nakku vestlused ja helistamised on kandnud vilja. Oma otsuse langetasime sisetundest lahtuvalt ning otsustasime liikuda Brisbanest edasi Bundabergi poole. Homme laheme rongi peale ning farmer kelle juurde toole laheme, lubas meile vastu tulla. Emasid paneb see muidugi muretsema, aga uskuge, ka meil on kohutunne ja intuitsioon :) Naiteks saime pakkumise ka Kununurrasse, mis on siit 6 paeva kaugusel kui autoga soita. Vahepeal otsisimegi reisikaaslasi, kelle ka leidsime, ent viimaksel hetkel otsustasime siiski, et see pole meie tee. Kindlasti on tore labi Austraalia korbete autoga soita ja muinasjutulist maastikku nautida, ent siiski tuleb selleks oma reisikaaslasi veidi rohkem tunda.
Pisut olen nukker, sest mu lapsuke jaab siia. Olgugi, et saan ta ilmselt nadala aja parast Bundabergis katte.

Siiski roomus olen ka, sest Bundaberg ootab! :)

6 comments:

  1. Ai kurja, nii kahju, et arvutiga sedapsi läks :S
    Aga alati tuleb mõelda, et oleks võinud ka veel hullemini minna ning näiteks ka telefoni ära lõhkuda vms :D
    Pidage vastu! :)

    ReplyDelete
  2. Tahaks väga midagi rõõmustavat kuulda, sest ma hakkasin päris muretsema. Mis ei tähenda, et see kõik (nii see, mida sina läbi elad kui ka see, mida mina tunnen) ei oleks protsessi osa. Või et sa enam ei peaks kellegi südamerahu huvides blogi pidama. Ikka pea ja kirjuta, nagu on, see on hindamatu kroonika. Kallistan kõvasti-kõvasti ja soovin sulle kõige paremat sinna kaugele.

    ReplyDelete
  3. Roomustav on see et paike paistab ja ilm on soe, me oleme terved ja yhes tykkis.
    Plaanisime minna esialgu hommikuse rongiga, ent yllataval kombel oli see juba eilse seisuga taiesti valja myydud. Kui me poleks sattunud raudteejaama kanti, ei oleks tana kottidega sinna minnes ka lounasele pruukinud saada. Igatahes nyyd piletid kaukas ja varsti minek :)

    ReplyDelete
  4. Kindlasti saad oma pisikese kätte kiiresti.

    Aga tahtsin sulle kirjutada, et lapsed oli üliõnnelikud kui nägid sinu saadetud postkaarti. Ning samas nad said teada, kes need koaalad on:).

    Ole tubli ja hoia ikka meid kursis.

    ReplyDelete
  5. Mulle tundus, et Kununurra on üks vahva kohanimi. Uurisin selle etümoloogiat ja selgus: Kununurra comes from the English pronunciation of Gunanurang in the Miriwoong language with a general meaning of "Big Waters" having become the popular definition or "Big River".
    Aga Miriwoong omakorda: Miriwoong is an Australian Indigenous language which today has about 20 speakers, most of whom live in or near Kununurra in Western Australia.
    Edasine uurimne näitas, et Cununurra was too close in name to the town of Cunnamulla and that could cause postal confusion!
    Cunnamullal on ka Aboriginal meaning - "long stretch of water") Soojade tervitustega - Sassi

    ReplyDelete
  6. Muretsemiseks pole veel pohjust, aga anna teada, kui su raha paris otsa lopeb.

    ReplyDelete