Wednesday, September 28, 2011

Koaalad ja kängurud


Eükalüptiuimas Queenslandi maskott. Muuseas - kuna koaalade arvukus Austraalias on märgatavalt vähenenud, on September kuulutatud koaalade kaitsmise kuuks.

Vaade terrassilt. Võiks ju olla tehtud ööpimeduses, aga eks saab siis pimedust ise juurde kruttida, kel fantaasia hea on :)

Hostel "SomeWhereToStay"


Känguruu - uhhuhhuu :)

Täna sajab siin vihma ja inimesed aevastavad. Minul on jahedad ainult varbad :)
Mis puutub pikkade pükste soetamisse siis see oli üks parimaid oste üle hulga aja. Olen nendega käinud alates hetkest, mil need minu omaks said.
Magada on ka natuke jahe - vähemalt alguses kui keha on väsinud ja tahaks hajumuspärase paksu teki alla varjuda. Siis pole muud kui et uneriiete peale dressikas, magamiskoti peale saunalina ja ongi valmis.
Jagame tuba veel 4 tüdrukuga. Omamoodi tore, teistpidi raske. Tore on kuulda erinevaid lugusid ja õhtuhärmaruses terrassivestlusi pidada. Teisalt aga tähendab see 4 võõra inimesega arvestamist - kes mis ajal magama läheb, kes mis ajal tõuseb. Põhimõtteliselt ongi vist nii, et koguaeg keegi kolistab :) Ainult kella kahest seitsmeni on enam-vähem kindlasti vaikus. Eks me peame mõtlema, mismoodi siis edasi.

Koaalasid ja kängurusid käisime vaatamas. Oi mis emotsioon! Kauaoodatud kohtumine ju :) Koaalat saime silitada selja pealt, ent kängurudel oli suisa võimalik kõrvu sügada, neile pai teha, süüa anda ja niisama patsutada. Vahvad sellid!
Öösel kui ma und ei saanud, tulin korraks terrassile, et värsket õhku hingata ja ööd vaadata. Mulle aga avens huvitav vaatepilt - maja kõrval olevate kaablite peal siblis mingi tsintsiljataoline elukas pika sabaga, ots valge. Meenutas võibolla mõningal määral ka rotti, ent ta tundus siiski olevat paksem, pehmem ja ümmargusem. Pilti kahjuks teha ei saanud - niisiis on vaja otsida ilmselt mingi aeg üles raamat "Austraalia loomariik" :) Mõne aja pärast nägin eemal veel ühte sellist. Vot siis ööelukaid!

4 comments:

  1. Hee... päris lahe lugeda, et sa läksid Austraaliasse ühe, pooltühja seljakotiga :) Mina lähen lastega paariks tunniks kuhugi seiklema ja mul on käru all kaks kotitäit "vajalikke" asju kaasas :)
    Igatahes pöidlad pihku loomaaia osas, lapsed kindlasti minestaksid erutusest, kui sa tõepoolest loomaaias töötama hakkaksid. Ma juba kujutan sind vaimusilmas ette lutipudelist kängurubeebisid söötmas :)
    Omamoodi naljakas on seegi, kuidas su kirjutistest alati see jaheduse teema läbi käib, siit vaadates ju tundub, et seal on ainult kas soe või palav.
    Aga mis puutub kommuuniellu, siis see on kindlasti omamoodi eksootika, mis rahvusest need toanaabrid teil on siis? Ja lööge kord majja, mis kellast mis kellani on öörahu :)

    ReplyDelete
  2. No niiiiii tahaks ise ka katsuda! Nora on nendest piltidest lausa vaimustuses. Koaalade karv tundub selline ekstra-pehma ja känguru saba nii tugev jurakas... Loomaaeda tööle? Lastega tegelemise kogemus tuleb kindlasti kasuks ;)
    Loodan väga, et saad ennast lõpuks välja puhatud. Mina poleks nii vähese magamise tulemusena enam ammu adekvaatne :))) Kairi

    ReplyDelete
  3. See salapärane ööjalutaja traatidel võis olla opossum.

    ReplyDelete
  4. Muide vist oligi opossumionu :)
    Tuba jagame euroooplastega - ehkki hostelis olen kohanud inimesi no iiigaaalt poolt. Aasiast, Ameerikast, Austraaliast jne jne. Kõige enam on hetkel aga prantslasi ja sakslasi.

    ReplyDelete