Monday, December 12, 2011

Las kallab!!!


Pisut tuuline sünnipäev kõva vihmaga. Ookeani ääres


Valmib sünnipäevalõuna


Päevakangenale Arbuus-tordiga

Brissis oli vihmane. On see võimalik? Jah, on!
Kohalikud rääkisid sellest kui talveilmast - sellist asja pole varem olnud, et Detsembri kuus sajab vihma, puhub tuul ja on "kõigest" 20 kraadi. Meile oli see muidugi naljakas, sest 20 kraadi ja vihm tekitasid pigem hoopis koduse tunde. Ja võib-olla oligi aeg ka oma pikemaid riideid vahelduseks kanda. Rääkimata meie toredatest vihmavarjudest, mis viimastel päevadel linnapeal palju naeratusi esile kutsusid.

Kummaline on see, et kohalikud näisid sellesse suhtuvad kui tõelisesse "looduskatastroofi", või noh, vähemalt mõned, vähemalt kohvikute omanikud. On väga tavaliseks kujunemas asjaolu, et kui sajab, siis osad kohad lihtsalt suletakse, põhjenduseks "wet weather". Kui tobe saab veel olla?! Meil Eestis poleks ilmselt nende arusaamade järgi mis neil siin on, üldse mõtet kohvikuid avada. Õnneks aga ei kasutata seda (nõrka) põhjendust meie restoranis!

Laupäeval sain osa ühest suurest jõulupeost, kuhu mind kaasa kutsuti. Ikka veel tundub see niivõrd kontekstist välja rebitud - näha ehitud jõulupuid, kuulata jõuluteemalisi laule ning kuulda inimesi teineteisele ilusat jõuluaega soovimas - ja kõike seda siis kui väljas on tuntavalt Suvine ilm! Pidu oli märkimisväärt oma korralduse ja suusugususe poolest, ilmselt võttis sellest osa rohkem kui tuhat inimest. Broneeritud oli suur hall ning inimesi rohkem kui lugeda jaksasin. Atmosfäär oli kuigivõrd filmilik - ümmargused kümnekohalised lauad, nimelised istekohad, suitsune atmosfäär, mahe valgus, kõikidel laudadel küünlad, laval live-band, mängimas popp-jazzi. Mingi hetk avastasin end muigamast üsna kummalise asja ül; et ma ei ole mitte ühelgi peol nii palju insenere korraga tantsupõrandal näinud :)) Ilmselt veini viga. Minulegi oli üle hulga aja kogemuseks minna välja "dressed up" ja õhtumeigiga. Seda viimast ma üldiselt ei teegi, aga seekord juhtus nõnda, et meie majanaaber on just lõpetamas meigikooli, seega - ma lihtsalt, ütleme, lubasin tal enda peal praktiseerida. Peeglist, tõsi, küll pisut võõras nägu vastu vaatas. Aga vahelduseks on päris tore olla värviline!!! :)

Ja pühapäev!!! See oli meie Laura 25 sünnipäev!!!
Kuna ilmateade midagi lootustandvat ei lubanud, ei saanud me ka Laurale salaplaani küptsetada; vähemalt mitte nii nagu tahtsime. Niisiis lähtusime vaid sellest, et tuleb minna randa, sadagu või pussnuge!!! Noooo.... peaaegu nii läkski ;) Lihtsalt selle vahega, et õnneks leidsime oma sünnipäevapikniku pidamiseks toreda katuse-aluse laudade ja BBQ grilliga. Seega võib öelda, et me saime suisa ideaalse võimaluse nautida heitlikku ilma. Sellised grillikohad on siin tegelikult üsna populaarsed, neid võib leida nii parkidest kui ka rannaäärsetelt aladelt. Muide, mis veel teistmoodi - ma lihtsalt pean selle ära mainima, vabandust - mitte keegi mitte iialgi ei küsi siin tualettruumis käimise eest raha. Ja alati on need kohad olemas, ja peaaegu alati ka paberiga varustatud, ka randades. Ikka veel ei jõua ära imestada - et ei peagi münte välja käima. Ja samuti ei pea kohvikutes vett ostma - sest seda võib alati tasuta paluda, või on selleks suisa eraldi laud kust sa seda ise võtta saad.
Ühe sõbraga tegin eelmisel päeval valmis CD Eesti lauludega, sest oli plaan sünnipäevalapsele hommikul väike šokiteraapia teha ja "Valgete roosidega" päeva alustada. Hehee - ja see õnnestus! Valged roosid helis ja pildis ja päriselt!
Sünnipäevakingiks sai meie preili Kohvimeistri kursuse. Kuna merele minna ei saanud, ent kingiks pidi olema pigem kogemus kui asi, siis leidsime lahenduse selle valiku näol. Nii, et kui Laura peaks kunagi Eestisse tulema, siis teate kelle poole pöörduda kui kohvi isu peale tuleb. Hehe, ma ei jõua juba neljapäeva hommikut ära oodata!!! :)

2 comments:

  1. Laurale, takka järgi palju õnne!
    Kas sealsed elanikud tõesti vihmavarje ei kasutagi?
    Tualeti kultuur on tõesti igal maal omaette nähtus, lisaks sellele, et igasugune tualeti tehnika (loe: vahendite optimeerimise tehnika)areneb vist sama kiiresti kui elektroonika. Igatahes Hollandis pole häda korral tualeti leidmine nalja asi, neid on tõesti vähe ja nad on hästi peidetud. Raha kasseerib tavaliselt mõni ülimeeldiv ja suhtlemisaldis proua või härra. Vahel on seal olemas isegi kommikauss, millest võib siis midagi põske pista. Kummaline ja ärritav on aga see, et kätepesu võimaluse asemel pakutakse vahel hoopis desinfitseerimise geeli, või pole sedagi. Ilmselt üks järjekordne kokkuhoiu võimalus :))))

    ReplyDelete
  2. Aitäh, Liisu! Nii Laura sünnipäeva korraldamise kui ka kajastamise eest!
    Mul nüüd tunne, nagu oleks peaaaaaaaaaaaaaegu et kohal olnud sellel sünnipäevapeol...
    Ja Possule palju tervitusi Jossu poolt!

    ReplyDelete