Monday, August 13, 2012

Kängurumaalt Maarjamaale, vahepeatusega Hollandis

 Kairi ja Olavi pesa Haagis

Silmarõõmud Amsterdamis

 Keelatud pilt facebookis. Ma siis ei ütle kus see tehtud on :) Äkki seekord läheb õnneks ja on lubatud. Pildil perekond väliseestlased Austraaliast saabunud väliskülalisega.

 Imekalad, kes teevad sulle beebipehmed jalad, toitudes surnud naharakkudest. Jalad vette pistnud, oli esimene reaktsioon need sealt kohe välja võtta, sest tunne oli ikka üsna kummaline - tulevad parvega ja muudkui nakitsevad!!

 Avifaunas istusid linnud sõna otseses mõttes pähe!

Eesti neiu Haagi teedel :-)

Reis kodumaale oli juba alguses plaanitud läbi Hollandi, sest nii nagu olin lubanud sügisel - tulla tagasi Eestisse Amsterdami kaudu - tuli see nüüd teoks teha. Mis siin salata, eks see antud sõna oli ikka pigem ikka meeldivaks kohustuseks kui et pealevõetud lisakoormaks. Niisiis sai välja otsitud lend, mis viiks Brisbanest Amsterdami. Selle hind oli muidugi istuda 7,5h Hiina lennujaamas, mille akendest oli vaid näha halli udu. Seljatanud 9h lendamist Brisbane poolt, oli  liikumisvajadus niivõrd suur, et ma lihtsalt tiirutasin, kotid kärul, lennujaamas ringi nagu mõnes suures pargis - kusjuures poodidesse mitte sisse minneski. Kuid siiski - hakkas see hall udu nende suurte klaasseinade taga mind mingil uuesti painama. Võiksin ju olla pahane või visata paar solvavat sõna Hiina poole kuid... me vist oleme selles udus seal kõik süüdi. Me kõik, kes me tarbime odavat plastkaupa ühekordselt ja otstarbetult ja nõuame lisa. Muidugi tuleb see lisa sealt. Aga tuleb, sest tarbja nõuab. Hiina muidugi pole ka päris süüst puhas - ja süüdi on ta ilmselt selles, et ei ole veel nii oskuslikult suutnud hakata mõtlema säästlikule tootmisele.

Kuidagi siiski läks see 7,5h üsna märkamatult. Ilmselt selle pärast, et olin mõtetega juba kusagil kaugel mujal, ning vahepeal ka vaikses nurgakeses oma koti najal tukkudes ja vahepeal kaasavõetud raamatud piiludes mööduvad minutid kiiresti.

Amsterdamis tervitati mind varahommikul õhupallide sülemiga, mis oli hirmvahva. Selle eest tänud Olavile, kes viitsis end (liiga) vara hommikul autole hääled sisse ajades Haagi linnast Amsterdami lennuväljale sõitutada.

Aitäh selle toreda ja vaieldamatult armsa koosveedetud aja eest Kairile, Olavile, Erkile, Robinile ja Norale, seal merepinnast madalamal - juustu ja ratta kuningriigis.

1 comment:

  1. Oi milline rõõm oli siit avastada blogi-pühendus (ma võin ju seda nii nimetada!)minu perele ja kodule.
    Ausaltöeldes olin veendunud, et vastavalt blogi nimetusele, Austraaliast eemal olles, on ka blogi postitused puhkusel...
    Ja mul on hästi hea meel, et Sa selle FB pildi siia riputasid, mõnus-iroonilise pealkirjaga. Isekeskis on muidugi hale, et mõni sõber on tegelikult "sõber" ja võimupositsioonid ruulivad rohkem, kui näha tahaks.
    Oli niiii hea, et Sa tulid ja olid! Aitäh Sulle ja ka Erkile!

    ReplyDelete